Hol tévedett Gyurcsány?

2011.02.19. 21:44 blogfilozofus

Gyurcsány Ferenc egykori szocialista miniszterelnök ismét évet értékelt - egy jelentős tekintetben biztosan tévedett.

Emlékszünk-e még, amikor Gyurcsány Ferenc megpuccsolta Medgyessy Pétert, ezt a csetlő-botló, beszélni is alig tudó, mégis akkortájt sokak által kedvelt politikust? Nem biztos, régen volt.

Arra viszont biztosan emlékszünk, hogy nem is olyan régen ő puccsolta meg saját magát - és keresgélt hosszasan maga helyett miniszterelnököt - a szocialistákon röhögött mindenki.

Gyurcsánynak bizony saját magának kellett megbuktatnia magát, hogy az igazán népszerűtlen intézkedések ne hozzá kötődjenek. Ezt a kiváló hatalomtechnikust, és tagadhatatlanul jó szónokot ugyanis csak saját maga tudta megbuktatni - az MSZP-ben.

Meggyőző beszédű ember. Egy dologban tévedett igazán nagyot az évértékelőjében: hogy az MSZP képes a hibáiból tanulni. Ha ez így lenne, Gyurcsány már nem lenne képviselő. Azonban képviselő, és szemlátomást igyekszik újra visszavenni az MSZP vezetését. Egy népszerűtlen, végsőkig hiteltelenné vált politikus. Tehertétel a pártjának, tehertétel az országnak, tehertétel minden ügynek, ami mellé áll.

A "harmadik út" ideológiájának szlogenjeit hajtogatva, Giddens féle piacpárti pszeudo-szociáldemokrataként vevő rá még pár tucat értelmiségi. Politikai értelemben viszont halott, és az MSZP ezt, úgy tűnik, nem veszi észre. Pedig a hullamérgezésbe is bele lehet halni.

A bejegyzés trackback címe:

https://blogfilozofus.blog.hu/api/trackback/id/tr342673561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása